Kosár

>>>
 
 

Belépés

 

Hogyan győzzük le a számolási nehézségeket?

Cikkszám : SZ 034

Listaár: 2.190 Forint
Kedvezmény mértéke: 10%
Eladási ár: 1.971 Forint
Raktármennyiség : rendelhető
Kosárba tesz
Cimkék: HOGYAN GYŐZZÜK LE A SZÁMOLÁSI NEHÉZSÉGEKET?
- Ronit Bird

Segítség a diszkalkuliával, matematikai nehézségekkel küzdő diákoknak

Magyarország híres kiváló matematikusairól és matematika oktatásának módszertanáról is. Mégis sok diák számára ez a tantárgy jelenti a legtöbb nehézséget és kudarcot, holott a számolási problémákkal küzdő gyermek számára is érthetővé tehetők az elemi matematika szabályai. Hogyan? Kis lépésekben, saját tapasztalatszerzésre építve, játékosan. Ronit Bird könyve ehhez nyújt segítséget.

E könyvben részletesen kidolgozott és felépített módszereket, számos gyakorlati feladatot és vizualizációs technikát találunk a számolási képességek tanításához. A módszerek értéke abban rejlik, hogy a „Mit?" helyett a „Hogyan számoltál?" kérdésre helyezik a hangsúlyt. A szerző módszertanilag alaposan kidolgozott rendszert épített fel, melynek középpontjában a tárgyakkal való sokoldalú manipuláció áll. Önálló gondolkodásra és az összefüggések felismerésére inspirál, s nem kész műveleti sémákat erőltet. Támogatja az egyéni számolási eljárásokat, időt hagy a feladatok megoldására, s épp a vizualizáció segítségével ad támpontot a fejszámolás elsajátításával küzdő gyerekek számára.

A könyvben feldolgozott területek:
· összeadás és kivonás,
· a tízes átlépés,
· szorzás és osztás,
· következtetések.

További játékok, gyakorlatok, feladványok találhatók a könyv elektronikus mellékletében, mely a kötetben található egyedi regisztrációs kód segítségével letölthető a kiadó oldaláról.

Ronit Bird a diszkalkuliás gyerekek egyik legfelkészültebb és legtapasztaltabb tanára, számos könyv és segédanyag szerzője. Módszere sokéves gyakorlaton, valamint a számolási nehézség és a számolási zavar okainak széles körű ismeretén alapul. Jelen könyvét az alsó tagozaton tanítók és a matematika-szaktanárok napi munkájához, eszköztáruk bővítéséhez, valamint vállalkozó kedvű szülőknek ajánljuk.

Kiadó: Akadémiai
Oldalszám: 156
Megjelenés: 2011
Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 978 963 05 9016 7


Termékek


Akciós termékeink


HogyVagyHáz


  Fejlesztő foglalkozások
óvodásoknak
és kisiskolásoknak

Életvezetési és nevelési
tanácsok felnőtteknek

(Átlépés a HogyVagyHáz
oldalára a képre kattintva)


PARTNEREINK:


Tovább a DSzIT honlapjára