Kosár

>>>
 
 

Belépés

 


MINDEN, AMI A SZENZOROS INTEGRÁCIÓT SZOLGÁLJA...

Amit olvasni ajánlunk...

Ahogy az honlapunk áttekintéséből is kiderül, a Játéktanoda a gyermekek sokoldalú, kiegyensúlyozott fejlődését szem előtt tartva ajánlja termékeit. Ennek egyik sarkalatos pontjaként különös figyelmet fordítunk a mozgásfejlesztő eszközök összeállítására. A mozgásfejlesztő játékok iránti érdeklődést tapasztalva most külön csokorba gyűjtöttük azokat a könyveket is, amelyek elméleti hátteret szolgáltatnak, vagy gyakorlati tanácsokat nyújtanak a témában az érdeklődő szülők és szakemberek számára.

Apró mozgásügyesítők

Mivel a mozgásfejlesztő eszközök száma szinte végtelen, könnyebb áttekintést tesz lehetővé ezek csoportosítása különféle szempontok alapján. Ebbe a csoportba azokat a játékokat soroltuk, amelyek apró méretük, jelentéktelennek tűnő külsőségeik ellenére rendkívüli módon szolgálják a dinamikus szenzoros integrációs terápia - vagy bármilyen más, hasonlóan gazdag eszköztárral rendelkező terápia, mozgásfejlesztés - menetét, de természetesen otthon, intézményben, vagy bármilyen szabadidős tevékenység során is jól használhatóak.


Egyensúly fejlesztése

Az egyensúly fejlesztése során olyan eszközökre van szükségünk, melyek változatos lehetőséget nyújtanak a test egyensúlyi helyzetből való kimozdítására, a testhelyzet hirtelen változásaira, forgásokra, billenésekre. A dinamikus szenzoros integrációs terápia (DSzIT) szemlélete alapján ezek az eszközök biztonságot nyújtó környezetben, a gyermek egyéni szükségleteit figyelembe véve kínálnak lehetőséget az egyensúlyi reakciók finomításához. 


Golyók, labdák, lufik

Mi lehet a kisebb-nagyobb labdák szerepe a dinamikus szenzoros integrációs terápiában? Talán az első kapcsolat-teremtési eszköz a gyermek és a terapeuta között - talán egy óriás „bomba”, mellyel minden célba vehető - talán egy összegömbölyödött tüskés sündisznó, milyen érdekes a tapintása! - talán egy megbokrosodott lovacska, aki mindig le akarja vetni lovasát - talán elsőnek golyófürdőnek látszó tér, de „valójában” a végtelen tenger… 


Guruló eszközök

A dinamikus szenzoros integrációs terápiában gyakran fordul elő, hogy a hétköznapitól teljesen eltérő módon szinte bármi gurulni képes. Ide kizárólag azokat az eszközöket gyűjtöttük, amelyeknél a gurulás magától értetődő, sőt különféle kerekekkel elősegített.
Hálók, hinták, kötelek

Azon a bizonyos csepphálón kívül - mely a dinamikus szenzoros integrációs terápia talán legelhíresültebb eleme - többféle függesztett eszközt is használunk: kínálatunkban különféle függőhálók, hagyományos hinták, laphinta, tányérhinta, ill. létra-variációk, kötelek is szerepelnek.
Nagymozgás

A mozgáskoordináció, mozgástervezés fejlesztésére szolgáló eszközök köre széles, változatos. Az előző kategóriákból kiszoruló, netán kategóriába nehezen is sorolható játékokat, felszereléseket gyűjtöttük ide.
Percepció 

A világ felfedezésének kezdetétől a szenzoros integrációig vezető úton kiemelt szerephez jut az észlelés fejlesztése. Ebbe a kategóriába a hallási, látási, szaglási, tapintási észlelést segítő játékat gyűjtöttük össze.
Ügyes(edő) kezek

A szenzoros integrációs diszfunkciót mutató gyermekek széles köre finommozgásos tevékenységekben is ügyetlen. Később fog ceruzát a kezébe, nehezen tudja összehangolni a két keze munkáját (ügyetlenül gombol, nem tudja bekötni a cipőfűzőjét, képtelen az ollót irányítani, stb.), a szem-kéz koordinációja is nehezített. Számukra ajánljuk azokat a játékokat, melyek változatos tevékenységekhez kapcsolódva fejlesztik a kis kezeket, s elvezetik őket egészen az írómozgásig.

További információk:
info@jatektanoda.hu

Termékek


Akciós termékeink


HogyVagyHáz


  Fejlesztő foglalkozások
óvodásoknak
és kisiskolásoknak

Életvezetési és nevelési
tanácsok felnőtteknek

(Átlépés a HogyVagyHáz
oldalára a képre kattintva)


PARTNEREINK:


Tovább a DSzIT honlapjára